onsdag 26 oktober 2016

Packlista

Under årens lopp har man plockat upp en hel del från andra adoptionsbloggar vad man kan tänkas behöva ha med sej på den stora resan. Här kommer då en lista över vad vi tänkte ha med till V.

*Blöjor
*Badblöjor
*Våtservetter
*Blöjpåsar
*Pippmugg/nappflaska
*Burk/Skål/Bestick
*Engångshakklappar
*Vällingdoserare
*Filt och kudde (till flygresa hem)
*Ergobaby Bärsele
*Välling /smoothie& gröt klämmisar
*Kex (till flygresan hem)
*Leksaker såsom boll,bilar,pekbok,snutte och gosenalle
*Solhatt i Tyg
*Skor (ska köpas i Indien 😃 )
*Shorts,byxor
*Små söta sockar
*Tröjor
*Pyjamas
*Jacka,mössa och vantar (flygresan hem)
*Uv dräkt och badponcho
*Skötväska
*Såpbubblor
*Flaskborste
*Termos till vällingen
*Nagelsax/rensare
*Napp (tips från BFA att det kan vara bra vid flygresa)

Så måste man ha med sej ett litet "barnapotek"
*Termometer
*Tandborste & tandkräm för kiddis
*Shampoo
*Tvål
*Lotion
*Barnolja
*Vätskeersättare
*Flytande Alvedon
*Ipren
*Nässpray
*Plåster
*Hydrokortison
*Alsolsprit
*Bephantensalva
*Vinylhandskar

En nätt liten lista. Kanske har någon annan nytta och kan plocka ut godsaker ur denna listan..... och som sagt kommer ni på något vi kan tänkas behöva så tar vi gärna emot tips och trix.

4 kommentarer:

  1. Nu är det nära! Det är galet att föreställa sig när man har väntat så länge att man till slut är där då man får åka och hämta sitt längtansbarn.

    Några tips när det gäller packlistan till barnet. Kex är superbra att alltid ha i skötväskan. Ett tips är att köpa det när ni är i Indien ist. Dels är det lätt att kexen går sönder i er packning och dels så kommer han säkert att vara van vid de kex och snacks som finns där så då är det bättre att han får dem i början och på resan hem.

    Jag skulle rekommendera piller man stoppar i rumpan ist för flytande Alvedon eller Ipren. Det är inte alla barn som vill svälja medicin, men att stoppa det i rumpan brukar gå bra på de små :)
    Blöjor och våtservetter är både skrymmande och tunga i packningen. På vår första resa hade vi med oss det men inte andra gången. Vi fick blöjor vid överlämningen och sen fanns det även att köpa på plats. De är inte lika bra som våra här hemma men de brukar duga den tiden man är där.
    En paraplysulky (liten resevagn) kan jag också verkligen rekommendera att ta med! Det är inte säkert att han tycker om att sitta i bärselen och det kommer att vara varmt så det blir väldigt svettigt för både honom och er.
    Såpbubblor och ballonger är superbra trick i början för att lätta upp stämningen och roa små barn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de där kexen blir att köpa i Indien annars är det nog bara smulor kvar haha 😉 Vagn har vi fått tips om att skippa då det är helt omöjligt att ta sej fram med det i Mumbai, så i värstaste fall får vi bära Lill pjodd. Mkt bra tips med medecin och såpbubblorna höll jag på att glömma! Det ska tydligen vara succé har jag förstått . Tack så jätte mkt för tipsen och trixen ❤️

      Radera