onsdag 15 juni 2016

Papperskaos 📝

När man fått barnbesked så börjar en ny papppersjakt. Vi fick en lista på 14 olika slags papper som domarna i Mumbai kan tänkas vilja ha när de ska ta beslut om vår lilla pjodd. Allt från nya läkarintyg , intyg från socialnämnden , Skatteverket papper, inkomst intyg mm

Så kaoset började väl redan i måndagskväll när jag kollade igenom papprena en extra gång , vi hade bestämt träff med vår socialsekreterare på tisdag kl 14.30 för att lämna in papper om samtycke till vår lilla skatt.
Fan! Hans födelseår stämde inte på ena pappret! Panik!! vi visste oxå att Katarina på BFA hade gått på semester i torsdags.....
Tisdagmorgon kl 9.05 börjar jag jaga hennes ersättare . Bara telefonsvarare ,lämnar meddelande och bad henne ringa upp. Ringer ett par ggr till och även växeln som såklart inte öppnat förens kl.13.00 på just tisdagar. Paniken börjar krypa då tiden med socialsekreteraren börjar närma sej med stormsteg.
Kl:13.40 får vi tag i henne, hon ber oss scanna in pappret så hon slipper göra ett helt nytt och lovar att sen mejla det till oss.
Datorn är helt urladdad.....såklart.....
Kl: 13.55 får jag iväg mejlet.
Alex kommer hem från jobbet och vi står båda och glor på mejlen.....
Kl:14.20 kommer mejlet äntligen! Skriver ut, japp allt stämmer! Slänger oss i bilen och 14.30 sitter vi hos familjerätten med andan i halsen.

Papper från banken behöver vi oxå, med underskrift och stämpel. Fint ska det vara 😉 Alex började jaga vår bankkvinna förra tisdagen via mejl,telefon,röksignal you name IT!
När han till slut fick kontakt berätta hon att hon skulle på semester och var tebax den 23:e(sommartider hej hej sommartider) men sa att en annan kollega på banken kunde skriva på åt oss. Och var inte hon inne så kunde vi bara fråga vem som än var inne för hjälp skulle vi få utan bekymmer.
Så efter vårt möte med socialnämnden gick vi över till banken, givetvis hade kvinnan som skulle hjälpa oss gått hem för dagen. Men som vår bankkvinna sa så frågade vi om han som tog emot oss kunde hjälpa med stämpel och grejer.
Där blev det totalt stopp! Nej aldrig det kunde han inte..... Nedslagna och allmänt arga på världen åkte vi hem.

Den sista stöten kom på kvällen, vi har beställt en fotobok från Fujidirekt som ska skickas ner till vår pjodd. Den var så fin, jätte nöjda verkligen tills mittensidan kom..... Ihopklistrad! Hur försiktigt vi än försökte öppna så gick bladen sönder.
Japp retur! Gör om och gör rätt Fujidirekt !😡

Skit dag helt enkelt!

Kan tro att jag ståd länge och kollade på fotot på vår lilla pjodd som sitter på kylskåpet ❤️ Tänk att något så fint kan vara vårt, vår efterlängtade lilla pojke❤️ Du är värd allt slit i världen❤️

Men imorse åkte Alex ner till banken igen, då kvinnan som skulle hjälpa oss var på plats. Hon signera stämpla och sa- men det här kunde juh vem som helst här hjälpt er med.......
Jotack vi märkte detta.....

Mycket papper blir det , vi jobbar på så fort vi kan för att få iväg allt innan semestertiderna drar igång på riktigt.

Köksbordet är fullt med diverse papper.
Snart har vi allt så det kan postas till BFA och vidare till Mumbai.🇮🇳



4 kommentarer:

  1. Herregud min skapare med grejer och papper! Fattar inte att det ska vara så förbannat svårt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det blir en del papper....och stämplar....och underskrifter.....😉

      Radera
  2. Wow stort grattis till barnbeskedet! Va snabbt det gick :D Hoppas att det går fort till resebesked också. Har ni några indikationer på hur lång tid det kan ta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du ❤️ Resebesked ligger runt 6-12 månader. Har kommit i kontakt m andra familjer som adopterat från Indien och för dem tog det 6-7 månader så håller alla tummar att vi har samma tur ✊

      Radera