tisdag 21 augusti 2018

Förskoleplats och 8 veckors väntan

idag är det 8 veckor sen vår ansökan blev uppladdad på CARAS hemsida CARINGS. Tiden verkligen rusar fram (tack o lov) det går väldigt trögt borta i Indien har vi förstått och det är många familjer som väntar. Hoppas de får bukt på systemet snart så det börjar rulla på igen.....

Vi har ansökt om en förskoleplats för V i den nya kommunen vi flyttar till i höst ,och förstå vår förvåning när vi fick en plats nu till hösten!
Förskolan ligger bara ett stenkast ifrån vårt hus, är mindre barngrupper och har ett tillagningskök        ( man lagar alltså maten på skolan istället för att få den färdig från ett större kök, japp där fick de pluspoäng från mej som själv jobbar i ett tillagningskök på en förskola)
Vi har varit och hälsat på och kollat in läget lite innan vi tackade ja till platsen.
Pedagogerna hade ingen erfarenhet av adoptivbarn men vi tänker förbereda både dem och V genom att besöka förskola ett par ggr innan inskolningen och även ha en lugn inskolning så alla bitar faller på plats.
Vi tänker även ta kort på förskolan,personalen och lokaler som vi kan kika på ihop med V och prata massor om att börja på den nya förskolan.
Och såklart lämna skriften ”Ska jag vara här?”. En väldigt bra skrift som alla förskolor med adoptivbarn borde ha till hands.
V är en väldigt social pojk som har lätt för nya situationer så magkänslan säger att det kommer gå hur bra som helst.
Så oj vad vi längtar nu till hösten och vårt nya boende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar